Flerdagers kajakkopplevelser fra vakre Røssøygården

Spisse fjell som stuper ned i havet, havørn og et yrende dyreliv, 12.000 små og store øyer skjermer for bølger og vind, kritthvite sandstrender, klart vann og midnattssol. Sjarmerende fiskevær, overnattingssteder fulle av historie og god mat ispedd lokale røverhistorier. Helgeland har alt en kajakkpadler kan ønske seg.   

 

Smittevern på turer:
Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. For at du skal føle deg trygg på tur med oss, har vi gjort justeringer på turene våre slik at vi til enhver tid overholder rådene fra myndighetene.

Høydepunkter

 • Norges heiteste padledestinasjon

 • Utsikten fra Lurøyfjellet

 • Padletur til strandparadisene Kvitvær og Sandvær

 

Sammendrag:

 

Turen starter på Onøy. Herfra hentes du i skyssbåt av Monica og tas med til Røssøya, basen vår og bostedet ditt de kommende dagene. Vi spiser formiddagsmat, gjør oss kjente med hverandre og planlegger torsdagens ettermiddagstur. 

I løpet av dagene padler vi mellom de flotte øyene Sandvær, Kvitvær, Onøy, Røssøya, Sørvær og Lurøy. Området har en rik historie både når det gjelder fiskeri, fiskeoppdrett og krigshistorie. Dyre- og fuglelivet er spennende, strendene kritthvite og utsikten helt spektakulær.

Torsdag padler vi til en av disse vakre strendene på naboøya Onøy, kler på oss skoene og gjør oss kjente med historien om den lokale motstandsmannen John Kristoffersens flukt fra fiende under 2.verdenskrig. Etter en fin tur, varter Monica opp med både middag og dessert før kvelden rundes av.

Fredag besøker vi resten av Røssøya og Bukkøya i kajakk før vi padler over til Olavika på Lurøy. Herfra tar vi frem turskoene og bestiger det mektige Lurøyfjellet. En fin fottur, men utsikten fra toppen er helt enestående. Herfra ser en Lofotveggen i nord, Torghatten i sør, Svartisen i øst og Træna og Storhavet i vest. Et absolutt høydepunkt på klare dager. Etter å ha brent mye energi, avrunder vi også denne dagen med en bedre middag og en god dessert signert Monica og Kim.

 

Lørdag padler vi innom våre egne favorittøyer Kvitvær og Sandvær. Uforstyrrede sandstrender så langt øyet kan se. En bakgrunn bestående av spisse fjell i alle himmelretninger. Krystallklart vann og en helt ubeskrivelig ro. Vi tar oss god tid til lengre pauser på begge øyene og koser oss i og på vannet hele dagen. Vel tilbake på Røssøya er Monica og Kim, som alltid, klare med middagen.

Søndag er hjemreisedag, men vi passer på å få med oss en siste tur etter frokost. Utsikten mot Hestmannen og de kritthvite strendene på Køtterøya er for vakker til å velges bort. Etter en fin padletur i skjermede farvann og formiddagsmat på ei stille strand, padler vi tilbake til Røssøygården for utsjekk, tilbakelevering av utstyr og båtskyss tilbake til fergeleiet på Onøy. Ei langhelg fullspekket av naturopplevelser i en trygg og trivelig setting!

 

Pris:  4 dager 13000 kr

           3 dager 10000kr

           2 dager På forespørsel. Kommer an på innhold.

Prisene er satt med utgangspunkt i overnatting på Røssøygården alle netter og fulle måltidspakker derfra. Dersom dere ønsker teltovernatting og matlaging i fjæra, reduseres selvsagt prisene i takt med det reduserte bekvemmelighetsbehovet.

Når: På forespørsel. Min. 4 deltagere.

Hva er inkludert

 

 • All overnatting

 •  Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet

 •  Guide

 •  All lokal transport tilknyttet turprogrammet

       

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Vegard André Olsen

vegard@spesialsport.no

Tlf. 95 25 40 98

Turfakta

Vanskelighetsgrad: Du må være i god fysisk form og ha tidligere padleerfaring. Det kan blåse opp, så du må være komfortabel med å være i vann, og mestre kajakk i bølger og vind. Singel- og toerkajakker vil kunne benyttes og byttes på underveis på turen. NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

 

Innkvartering

Vi overnatter på ærverdige Røssøygården alle nettene. Utgangspunktet er dobbeltrom, men enkeltrom er tilgjengelig mot et tillegg i prisen. Flersengsrom er også tilgjengelig på forespørsel.

 

Forsikring

 

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.

 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.

 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.

 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?

 • Reisegods

 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser for øvrig til våre generelle reisebetingelser.

 

Pris inkluderer

 • Leie av havkajakk, åre, vest, pakksekker og spruttrekk

 • Tørrdrakt og padlesko

 • Sikkerhetsutstyr

 • Guiding

 • Alle måltider fra lunsj torsdag til lunsj søndag

 • Overnatting

 • Transport med skyssbåt fra Onøy til Røssøygården

 

Pris inkluderer ikke

 • Reise til/fra Onøy

 • Mat utover måltider i programmet og øl/vin/mineralvann

 

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag: 

DAG Røssøya - Onøy

 

Overnatting: Røssøygården

Måltid: LM

Transport: 5min

Avstand: 9km

Padleopplevelsen starter på den vakre øya Røssøya. Hit skysses dere av Monica og Kim, vertskapet på den ærverdige Røssøygården. Etter innsjekking starter vi planleggingen med lunch kl. 13 og en lett kajakktur kl.14:30. Vi deler ut utstyr og padler til sandstranden i Krongelvika på Onøy. Herfra spaserer vi over til nabovika Borkvika og Johnhøla der vi lærer litt om motstandsmannen John Kristoffersen (10-15 minutter hver vei) før vi returnerer. Etter en dusj og et klesskift, serverer Monica og Kim en bedre middag med dessert før vi trekker oss tilbake og kryper til køys.

DAG Røssøya - Bukkøya - Lurøyfjellet

Overnatting: Røssøygården

Måltid: FLM

Avstand: 8+7km

Dagen starter ved frokostbordet kl. 08.30. Her spiser vi, planlegger dagen og smører matpakker/fyller termoser til formiddagsmaten. I dag kommer vi til å brenne litt energi. Vi padler rundt Røssøya, passerer Bukkøya og krysser over mot Lurøya. Her spiser vi matpakkene våre og tar fatt på dagens fottur; bestigningen av Lurøyfjellet. En fin fjelltur uten klatring og klyving, men fra toppen av det 685m høye fjellet ser vi på klarværsdager både Torghatten i sør, Lofotveggen i nord og en hel rekke kjente og ukjente fjellformasjoner mellom disse. Vi tar oss tid til å nyte utsikten på toppen før vi padler tilbake til Røssøya og nyter en bedre middag.

DAG Røssøya - Kvitvær - Sandvær

Overnatting: Røssøygården

Måltid: FLM

Avstand: 21km

Gjør klar for sandstrender så langt øyet kan se! Dagen starter ved frokostbordet kl.08:30. Vi planlegger, spiser frokost, smører matpakke og fyller termoser. Kl.10 padler vi over til det billedskjønne øyværet Kvitvær, nyter utsikten ei stund og fyller på med litt snacks. Her kommer du til å få lyst til å bade! Vi padler videre til Sandvær, et landskapsvernområde på grund av sin varierte havstrandsvegetasjon og sine rike kalkberg. Her spiser vi formiddagsmaten og tar oss tid til enda mer bading. På tilbaketuren treffer vi sannsynligvis på havørn idet vi passerer Storskjæret og Svartskjærskallen. Etter å ha vasket av oss sand og saltvann, serverer Monica og Kim oss nok en utsøkt middag før vi kryper til køys.

DAG Røssøya - Lamøya - Laukøya - Båtholmen

Måltid: FLM

Avstand: 8,5km

Søndag spiser vi kl.8 for å få mest mulig ut av den siste dagen. Vi smører matpakke, fyller termoser og er klare for å gå i kajakkene ca. kl.9. Herfra padler vi til Køtterøya og nyter utsikten mot Hestmannen fra ei vidunderlig sandstrand mens vi inntar formiddagsmaten. Vi padler tilbake til Røssøygården og avslutter padleturen for denne gang ca. kl. 12.30. Dere skifter, vasker og steller dere og gjør dere klare for båtturen hjemover. Vi tar farvel og gleder oss til å se hverandre igjen ved en senere korsvei.

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje for at du skal ha det du trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 95 25 40 98 / vegard@spesialsport.no

 

Undertøy. Unngå bomull, velg noe som tørker lett.

2 sett ullundertøy. Bruk det du trives best med selv, ull eller syntet.

Fleecejakke. Til å ha under tørrdrakta på kalde dager.

Skalljakke. Til bruk utenfor kajakken. Alle får tørrdrakt til å padle med. 

Skallbukse. Alternativt kan du ta med regnbukse. 

Dunjakke. Fint å ha når vi går i land på kvelden. Primaloftjakke eller en tykk ullgenser kan også brukes. 

Hansker/votter

Sokker

Ullsokker, både tykke og tynne. 

Lue

En varm lue.

Caps og sydvest. Mot sol og regn.

Pakksekker. Vanntette i størrelsene små, medium og stor. Alle får låne 1-2 store pakksekker til å bruke på turen, i tillegg deles det ut ulike plastsekker/poser etter behov.

Sitteunderlag/plate. Vegard sitter på vesten eller håndkleet. Du sitter på det du vil.

Gode tursko. Vi skal ut på et par fotturer. Fjellturen til Lurøyfjellet krever ikke massive fjellsko. 

Solbriller. Gode, og solide solbriller med mørkt glass. Snor er anbefalt  slik at de kan henge rundt halsen. 

Turbukse

Shorts, badetøy og sandaler. Frivillig bading på strendene hver dag. 

Håndkle

Drikkeflaske/camelbak. Du trenger å kunne ta med deg 2-3 liter vann.

Termos

Matboks, bestikk, kopp tallerken. Til drikke og lunch på tur.

Hygieneartikler. Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, solkrem, såpe, myggmiddel etc.

Personlige medisiner. Plaster, paracet etc. Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Antibac

Toalettpapir. Alltid greit å ha litt eget tilgjengelig

Skrivesaker. Vi anbefaler å skrive dagbok for å bevare alle minnene og opplevelsene man får på en tur som denne.

Penger/kort. Turen dekker det meste, men ta med litt penger til snacks og drikke.

Kikkert. Dyrelivet og landskapet er verdt det

Kamera. Husk nok plass på minnebrikken.

Ørepropper. For deg som sover lett om natten. 

Snacks. Nøtter, sjokolade etc.

TIPS: Hvis du reiser med fly: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og skalljakke/ -bukse.