Rana Spesialsport startet sin historie tilbake i 1989 hvor Egil Fjellheim startet det som på den tiden hette Egil`s Spesialsport. Egil solgte da spesialutstyr for sportsfriluftsliv og drev guiding og instruering. I 1995 guidet Egil første tur opp Trænstaven. Siden den gang har RSS guidet opp til Trænstaven hvert år. 

Etter endt utdanning flyttet Egil i 2000 tilbake til Mo i Rana og Rana Spesialsport ble etablert. Her får RSS en pangstart hvor Egil tar med ¨Gutta på tur¨ på Helgeland. RSS driftes i flere år med butikk og guidevirksomhet. I 2009 legges butikkvirksomheten i RSS ned og selskapet driver kun med guiding og kurs på forespørsel. 

Året er 2014. Vegard Olsen og Espen Wibe går inn i RSS som eiere sammen med Egil Fjellheim med mål om å skape opplevelser i verdensklasse på Helgeland. Alle disse tre eierne jobber fullt ved siden av engasjementet i RSS og gjør dette med et brennende engasjement for å skape opplevelser for deg og din bedrift. 

Med seg på laget har de ca 15 kompetente freelance guider med lang erfaring og god utdanning som sørger for at deltagernes sikkerhet ivaretas på tur. ​

Rss har et bredt utvalg av turer og opplegg. Hvis du/dere har et ønske om en tur eller opplevelse utenom det som er oppsatt så skreddersys dette etter ønske. 

Sees på tur!

Navn: Egil Fjellheim

Yrke: Manuell terapeut 

Eier 

Navn: Espen Wibe

Yrke: Redningsmann

Eier 

Navn: Vegard Olsen

Yrke: Rektor

Eier 

Om oss

Møt våre guider: 

Navn: Kristin Nordhus Karlson

Yrke: kommunens seksjon- Psykisk helse og Rus, kommunalt kriseteam.

Guide: NPF Turleder hav, NPF Aktivitetsleder 2016, instruktør førstehjelp

Kristin tok sitt første padletak i 2004, og gjennomførte Videregåendekurs Hav i 2017. Hun har sine favorittområder i kajakk langsmed kysten og ute i øyriket, fra Helgeland til Lofoten. En helårspadler som setter pris på variasjoner, fra stille hav til rufsete føre. Leker seg gjerne i brott, surf og bølger.

Navn: Per Brochmann

Yrke: Adm.dir Coop Helgeland

Guide: NPF Aktivitetsleder 2014, Fjell

 

Per har 15 års erfaring i kajakk og et langt liv innen friluftlivets gleder.
Har vært på kajakk ekspedisjoner på Grønland og i Alaska, samt krysset Svalbard på ski. 

En ekte Bergenser som sprer glede og motivasjon til en hver deltaker.

Navn: Kristin Johansen

Yrke: Salgssjef EVRY

Guide: NPF Teknikkurs, fjell, intern isbre 

Navn: Berit Therese Strømmen

Yrke: Lærer Idrettsfag

Guide: NPF Aktivitetsleder, fjell, RSS intern isbre, fjell, Telemark trener 2

Berit startet sin friluftskarierre for 20 år tilbake. Ski og kajakk har vært en stor del av fritidsinteressene i årene som har gått. Hun har stor lokal kunnskap og gir deltakerne en sikker og god opplevelse på tur.  I 2016 tok berit Aktivitetsleder kurs.  

Navn: Vegard Einarsen

YrkeIngenør

Guide: NF klatreistruktør høyfjell, isbre, RSS intern isbre, førstehjelp

  

Vegar har en brennende interesse for fjellsport, både sommer og vinter. Han har klatret i fjellet i mange år og vært NF-sertifisert klatreinstruktør høyfjell siden 2016. Har jobbet som brefører ved Galdhøpiggen og Svartisen. Einarsen har også sanitets utdanning fra forsvaret.

Navn: Vegard Olsen

Yrke: Rektor

Guide:NPF aktivitetsleder 2016,NPF turleder hav 2018, NHKGIF/IFSKGIA instruktør

Vegard har 13 års erfaring i kajakk, ca.200 turer pr.år. Har padlet og ledet padleturer i 11 ulike land.

Holder rullekurs, introkurs, grunnkurs, teknikkurs og aktivitetsledersamlinger. Leder guidede turer i enkle og utfordrende farvann. Trives best i surfsonen eller opp-ned i en rullekajakk. Har også jobbet som grotteguide i Setergrotta.

Navn: Tor Håkon-Lynghei

Yrke: Industrimekaniker 

Guide: Aktivitetslederkurs 2016, RSS intern fjell, Rullekurs

  

Tor Håkon er interessert i fjell, sjø og natur, går på topptur, klatrer og padler. Kom inn i RSS-familien i 2015, hovedsakelig da på kajakksiden men har etterhvert tatt steget ut av vannet og blitt co-guide på fjell. Trives kjempegodt generelt ute i naturen, helst sammen med smilende turfolk rundt seg!

Navn: Krister Bjørnbak

YrkeIngenør

Guide: RSS intern isbre, fjell, opplevelses aktiviteter

Krister er oppvokst i tur miljøet til familien Fjellheim og kan se tilbake på mange år med friluft og opplevelses aktiviteter med RSS.  

Samarbeidspartnere

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Vimeo Social Icon