top of page
Flerdagers kajakkturer fra fantastiske Buneset

Spisse fjell som stuper ned i havet, havørn og et yrende dyreliv, 12.000 små og store øyer skjermer for bølger og vind, kritthvite sandstrender, klart vann og midnattssol. Sjarmerende fiskevær, overnattingssteder fulle av historie og god mat ispedd lokale røverhistorier. Helgeland har alt en kajakkpadler kan ønske seg.   

 

Smittevern på våre turer:
Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. For at du skal føle deg trygg på tur med oss, har vi gjort justeringer på turene våre slik at vi til enhver tid overholder rådene fra myndighetene.

Høydepunkter

 • Norges heiteste padledestinasjon

 • Utsikten fra kultfjellet Hestmannen

 • Padletur til strandparadisene Kvarøy og Liltjbjørnøya 

 • Polarsirkelseremoni på øya Vikingen

 

Sammendrag:

 

Turen starter på Tonnes. Herfra hentes du i skyssbåt av Bunesets eier og vert Morten og tas med til Buneset, basen vår og bostedet ditt de kommende dagene. Vi spiser formiddagsmat, gjør oss kjente med hverandre og planlegger torsdagens ettermiddagstur. 

I løpet av dagene padler vi mellom de flotte øyene Hestmona, Kvarøy, Rangsundøy, Selsøya og en rekke mindre holmer og skjær. Området har en rik historie både når det gjelder fiskeri, fiskeoppdrett og krigshistorie. Dyre- og fuglelivet er spennende, strendene kritthvite og utsikten helt spektakulær.

Torsdag padler vi til en av disse vakre strendene på naboøya Hestmona. Vi padler først inn fra sør for å få med oss utsikten inn mot lørdagens turmål Hestmannen, men deretter lokker strandlivet og vi tar en god pause på en av øyas mange strender. Etter en fin tur, varter Bodil opp med både middag og hyggelig vertskap før kvelden rundes av.

Fredag besøker vi Rangsundøya og Selsøyvik i kajakk. Vakre strender, formidabel utsikt og et helt lass lokalhistorie samlet på et brett. Etter en fin tur, avsluttes også denne dagen med middag og ei hyggelig stund tilbake på Buneset.

 

Lørdag er det tid for å la beina gjøre jobben. 571m høye Hestmannen er ikke Himalaya, men en relativt bratt fjelltur med en helt formidabel utsikt. Morten tar oss med fra Buneset til Hestmona i en fin og actionfylt RIB-tur, du brenner kruttet i beina samtidig som vi koser oss helt voldsomt med fantastisk utsikt for hver eneste meter vi går. Et absolutt høydepunkt! 

Søndag er hjemreisedag, men vi passer på å få med oss en siste tur etter frokost. Kvarøya og den legendariske stranda i Svindalen er for vakker til å velges bort. Etter en fin padletur i skjermede farvann og formiddagsmat/bading, padler vi tilbake til Buneset for utsjekk, tilbakelevering av utstyr og båtskyss tilbake til Tonnes. Ei langhelg fullspekket av naturopplevelser i en trygg og trivelig setting!

 

Pris:  4 dager 12500 kr

           3 dager 1000kr

           2 dager På forespørsel. Kommer an på innhold.

Prisene er veiledende og satt med utgangspunkt i overnatting på Buneset alle netter og fulle måltidspakker derfra. Dersom dere ønsker teltovernatting og matlaging i fjæra, reduseres selvsagt prisene i takt med det reduserte bekvemmelighetsbehovet. Slikt diskuterer vi ved bestilling slik at pris, bekvemmeliget og grad av luksus og oppvartning gjenspeiler dine ønsker og behov.

Når: På forespørsel. Min. 4 deltagere.

Hva er inkludert

 

 • All overnatting

 •  Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet

 •  Guide

 •  All lokal transport tilknyttet turprogrammet

       

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Vegard André Olsen

vegard@spesialsport.no

Tlf. 95 25 40 98

Turfakta

Vanskelighetsgrad: Du må være i god fysisk form og ha tidligere padleerfaring. Det kan blåse opp, så du må være komfortabel med å være i vann, og mestre kajakk i bølger og vind. Singel- og toerkajakker vil kunne benyttes og byttes på underveis på turen. NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

 

Innkvartering

Vi overnatter på vakre Buneset alle nettene. Utgangspunktet er dobbeltrom, men enkeltrom er tilgjengelig mot et tillegg i prisen. Flersengsrom er også tilgjengelig på forespørsel.

 

Forsikring

 

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.

 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.

 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.

 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?

 • Reisegods

 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser for øvrig til våre generelle reisebetingelser.

 

Pris inkluderer

 • Leie av havkajakk, åre, vest, pakksekker og spruttrekk

 • Tørrdrakt og padlesko

 • Sikkerhetsutstyr

 • Guiding

 • Alle måltider fra lunsj torsdag til lunsj søndag

 • Overnatting

 • Transport med skyssbåt t/r Tonnes - Buneset

 

Pris inkluderer ikke

 • Reise til/fra Tonnes

 • Mat utover måltider i programmet og øl/vin/mineralvann

 

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag: 

Dag 1 Buneset – Hestmona

Etter innsjekking starter vi planleggingen med lunsj kl. 13 og en lett kajakktur kl.14:30. Vi deler ut utstyr og setter oss i kajakkene. Padleopplevelsen starter med et besøk på den vakre øya Hestmona. Her finner vi det spektakulære fjellet Hestmonkallen/Hestmannen kjent fra sagnet om trollfjellene i nord. Vi padler via Andklakken til sandstranden i Selsøyvågen. Her slapper vi av ei stund, bader litt og koser oss på stranda før vi returnerer via polarsirkelmonumentet på Vikingen. En kjapp rast og noen bilder senere er vi tilbake på Buneset. Etter en dusj og et klesskift, serverer Bodil en bedre middag før vi trekker oss tilbake og kryper til køys.

Måltider LM

Padledistanse 16 km

 

Dag 2 Rangsundøya og Selsøyvik

Dagen starter ved frokostbordet kl. 08.30. Her spiser vi, planlegger dagen og smører matpakker/fyller termoser til formiddagsmaten. Vi padler nordover med Rødøyløva som siktepunkt, men etter å ha krysset Melfjorden kommer vi inn i et herlig område bestående av holmer, skjær og sandstrender. Vi besøker både Selsøyvik gamlehandelssted, ei helt nydelig sandstrand på nordspissen av Engøya og det vakre overnattingsstedet Helgelandsidyll før vi legger turen hjemover.  Vi tar oss tid til å nyte utsikten fra haugene på Rangsundøya før vi padler tilbake til Buneset og nyter en bedre middag.

Måltider FLM

Padledistanse 16km

 

Dag 3 Rib og fottur Hestmannen 

I dag får vi brukt beina! 571bratte meter skal forseres. Ingen klatring, men det er en relativt bratt fottur og vil være litt utfordrende mot slutten for de som lider av alvorlig høydeskrekk. Det er imidlertid mulig å stoppe ved en nydelig utsiktsplattform bare noen minutter før toppen slik at en slipper det mest utfordrende partiet. Belønningen etter motbakkene er utsikten fra et av landsdelens desidert kuleste fjell, nemlig det sagnomsuste fjellet Hestmannen/Hestmonkallen. Dagen starter ved frokostbordet kl.08:30. Vi planlegger, spiser frokost, smører matpakke og fyller termoser. Vi fraktes over til Hestmannen i båt og bruker hele dagen på å kose oss i fjellet. Dersom noen ønsker å få brukt kajakken i løpet av dagen, driver Vegard gjerne teknisk opplæring enten i redningsteknikker, svingteknikk eller ruller på ettermiddagen. Vel tilbake på Buneset får vi i oss nok en utsøkt middag før vi kryper til køys.

Måltider FLM

571m høyde, ca. 4 timers topptur.

 

 

Dag 4 Indre Kvarøy, Svindalen

Søndag spiser vi kl.8 for å få mest mulig ut av den siste dagen. Vi smører matpakke, fyller termoser og er klare for å gå i kajakkene ca. kl.9. Herfra padler vi til Indre Kvarøy, nyter utsikten mot  Hestmannen og inntar formiddagsmaten. Noen av oss kommer helt sikkert til å bade på den legendariske stranda i Svindalen. Utsikten mot Lovund fra haugene like over stranda er alltid et høydepunkt. Vi padler tilbake til utgangspunktet og avslutter padleturen for denne gang ca. kl. 14.30. Dere skifter, vasker og steller dere og gjør dere klare for båtturen hjemover. Vi tar farvel og gleder oss til å se hverandre igjen ved en senere korsvei.

Måltider FL

Padledistanse 16,5 km

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 95 25 40 98 / vegard@spesialsport.no

 

Undertøy. Unngå bomull, velg noe som tørker lett.

2 sett ullundertøy. Bruk det du trives best med selv, ull eller syntet.

Fleecejakke. Til å ha under tørrdrakta på kalde dager.

Skalljakke. Til bruk utenfor kajakken. Alle får tørrdrakt til å padle med. 

Skallbukse- Alternativt kan du ta med regnbukse. 

Dunjakke - Fint å ha når vi går i land på kvelden. Primaloftjakke eller en tykk ullgenser kan også brukes. 

Hansker/votter

Sokker

Ullsokker, både tykke og tynne. 

Lue

En varm lue.

Caps og sydvest.

Mot sol og regn.

Pakksekker. Vanntette i størrelsene små, medium og stor. Alle får låne 1-2 store pakksekker til å bruke på turen, i tillegg deles det ut ulike plastsekker/poser etter behov.

Sitteunderlag/plate. Vegard sitter på vesten eller håndkleet. Du sitter på det du vil.

Gode tursko. Vi skal ut på et par fotturer. Fjellturen til Hestmannen krever ikke massive fjellsko, men du bør ha OK feste. 

Solbriller.Gode og solide solbriller med mørkt glass. Snor er anbefalt slik at de kan henge rundt halsen. 

Turbukse

Shorts, badetøy og sandaler. Frivillig bading på strendene hver dag. 

Håndkle

Drikkeflaske/camelbak. Du trenger å kunne ta med deg  2-3 liter vann.

Termos

Matboks, bestikk, kopp, tallerken. Til drikke og lunch på tur.

Hygieneartikler. Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, solkrem, såpe, myggmiddel etc.

Personlige medisiner

Plaster, paracet etc. Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Antibac

Toalettpapir. Alltid greit å ha noe eget tilgjengelig

Skrivesaker. Vi anbefaler å skrive dagbok for å bevare alle minnene og opplevelsene man får på en tur som denne.

Penger/kort. Turen dekker det meste, men ta med litt penger til snacks og drikke.

Kikkert. Dyrelivet og landskapet er verdt det

Kamera. Husk nok plass på minnebrikken.

Ørepropper. For deg som sover lett om natten. 

Snacks. Nøtter, sjokolade etc.

TIPS: Hvis du reiser med fly: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-texjakke/bukse.

bottom of page