top of page

flerdagers kajakkturer fra Helgelandsidyll

Spisse fjell som stuper ned i havet, havørn og et yrende dyreliv, 12.000 små og store øyer skjermer for bølger og vind, kritthvite sandstrender, klart vann og midnattssol. Sjarmerende fiskevær, overnattingssteder fulle av historie, fantastisk utsikt fra både toppen av Rødøyløva og den lokale knausen. Helgeland har alt en kajakkpadler kan ønske seg.   

 

Smittevern på våre turer:
Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. For at du skal føle deg trygg på tur med oss, har vi gjort justeringer på turene våre slik at vi til enhver tid overholder rådene fra myndighetene.

Høydepunkter

 • Norges heiteste padledestinasjon

 • Utsikten fra kultfjellet Rødøyløva

 • Padletur til de kritthvite strendene på Hestmona, Gjerdøya, Engøya, Litjbjørnøya og Sundøya

 

Sammendrag:

 

Turen starter i Selsøyvika. Herfra hentes du av Helgelandsidylls eier og vert Gunnar og tas med til Rangsundøy og Helgelandsidyll, basen vår og bostedet ditt de kommende dagene. Vi spiser formiddagsmat, gjør oss kjente med hverandre og planlegger torsdagens ettermiddagstur. 

I løpet av dagene padler vi mellom de flotte øyene Hestmona, Sundøya, Gjerdøya, Rangsundøy, Selsøya og en rekke mindre holmer og skjær. Området har en rik historie både når det gjelder fiskeri, fiskeoppdrett og krigshistorie. Dyre- og fuglelivet er spennende, strendene kritthvite og utsikten helt spektakulær både fra havet og fra enhver liten knaus langs ruta.

Torsdag padler vi til en av disse vakre strendene på naboøya Gjerdøya. Vi padler først inn fra sør og får med oss utsikten mot lørdagens turmål Rødøyløva, men deretter lokker strandlivet og vi tar en god pause på en av øyas mange strender. Etter en fin tur, lager vi oss felles middag og koser oss med den lokale badstua og badeplattformen til kvelden rundes av. 12,5 km padling

Fredag besøker vi vestsiden av Selsøya/Hestmona i kajakk. Den utrolig vakre stranda i Solvika vender vestover mot Træna og gir utgangspunkt for en billedskjønn lunspause og badestopp. Etter en fin og middels lang padletur, avsluttes også denne dagen med middag og ei hyggelig stund tilbake på Rangsundøy. 19 km padling

Lørdag er det tid for å la beina gjøre jobben. Rødøyløva er ikke Himalaya, men sherpaer derfra har laget trapp og utsikten er minst like fin. En familievennlig fjelltur med en helt formidabel utsikt. Gunnar sørger for skyss til og fra Rangsundøy, du brenner kruttet i beina og vi koser oss alle helt voldsomt med fantastisk utsikt for hver eneste meter vi går. Et absolutt høydepunkt! ca. 4 timer totalt. Relativt lett tur, mulighet for kajakklek eller en liten tur ut etter vi kommer tilbake fra løva hvis en ønsker det.

Søndag er hjemreisedag, men vi passer på å få med oss en siste tur etter frokost. Sundøya, Sandåkeren og en siste padletur er for vakkert til å velges bort. Etter en fin sistedag i skjermede farvann og formiddagsmat/bading, padler vi tilbake til Helgelandsidyll for utsjekk, tilbakelevering av utstyr og avreise fra Selsøyvik. Ei langhelg fullspekket av naturopplevelser i en trygg og trivelig setting! 15km padling. 

Pris:  4 dager 1000-13500 kr avhengig av innkvartering, bespisning og skyssbehov 

           3 dager 8000-10000kr

           2 dager På forespørsel. Kommer an på innhold.

Prisene er satt med utgangspunkt i overnatting i leilighet på Helgelandsidyll alle netter og selvhusholdning. Dersom dere ønsker glampingovernatting, skyss fra andre steder enn Selsøyvik og servert mat,  økes prisene i takt med tjenesteleveransen.

Når: På forespørsel. Min. 4 deltagere.

Hva er inkludert

 

 • All overnatting

 •  Guide

 •  All lokal transport tilknyttet turprogrammet

       

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Vegard André Olsen

vegard@spesialsport.no

Tlf. 95 25 40 98

Turfakta

Vanskelighetsgrad: Du må være i god fysisk form og ha tidligere padleerfaring. Det kan blåse opp, så du må være komfortabel med å være i vann, og mestre kajakk i bølger og vind. Singel- og toerkajakker vil kunne benyttes og byttes på underveis på turen. NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

 

Innkvartering

Vi overnatter på Helgelandsidyll alle nettene. Utgangspunktet er dobbeltrom i leilighet, men enkeltrom eller dobbeltrom i glampingtelt er tilgjengelig mot et tillegg i prisen. Flersengsrom er også tilgjengelig på forespørsel.

 

Forsikring

 

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.

 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.

 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.

 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?

 • Reisegods

 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser for øvrig til våre generelle reisebetingelser.

 

Pris inkluderer

 • Leie av havkajakk, åre, vest, pakksekker og spruttrekk

 • Tørrdrakt og padlesko

 • Sikkerhetsutstyr

 • Guiding

 • Overnatting

 • Transport med skyssbåt t/r THelgelandsidyll- Rødøya

 

Pris inkluderer ikke

 • Reise til/fra Selsøyvik

 • Mat og drikke dersom dette ikke er avtalt på forhånd.

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 95 25 40 98 / vegard@spesialsport.no

 

Undertøy. Unngå bomull, velg noe som tørker lett.

2 sett ullundertøy. Bruk det du trives best med selv, ull eller syntet.

Fleecejakke. Til å ha under tørrdrakta på kalde dager.

Skalljakke. Til bruk utenfor kajakken. Alle får tørrdrakt til å padle med. 

Skallbukse- Alternativt kan du ta med regnbukse. 

Dunjakke - Fint å ha når vi går i land på kvelden. Primaloftjakke eller en tykk ullgenser kan også brukes. 

Hansker/votter

Sokker

Ullsokker, både tykke og tynne. 

Lue

Caps og sydvest.

Mot sol og regn.

Pakksekker. Vanntette i størrelsene små, medium og stor. Alle får låne 1-2 store pakksekker til å bruke på turen, i tillegg deles det ut ulike plastsekker/poser etter behov.

Sitteunderlag/plate. Vegard sitter på vesten eller håndkleet. Du sitter på det du vil.

Gode tursko. Vi skal ut på et par fotturer. Fjellturen til Rødøyløva krever ikke massive fjellsko, men du bør ha OK feste. 

Solbriller.Gode og solide solbriller med mørkt glass. Snor er anbefalt slik at de kan henge rundt halsen. 

Turbukse

Shorts, badetøy og sandaler. Frivillig bading på strendene hver dag. 

Håndkle

Drikkeflaske/camelbak. Du trenger å kunne ta med deg  2-3 liter vann.

Termos

Matboks, bestikk, kopp, tallerken. Til drikke og lunch på tur.

Hygieneartikler. Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, solkrem, såpe, myggmiddel etc.

Personlige medisiner

Plaster, paracet etc. Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Antibac

Toalettpapir. Alltid greit å ha noe eget tilgjengelig

Skrivesaker. Vi anbefaler å skrive dagbok for å bevare alle minnene og opplevelsene man får på en tur som denne.

Penger/kort. Turen dekker det meste, men ta med litt penger til snacks og drikke.

Kikkert. Dyrelivet og landskapet er verdt det

Kamera. Husk nok plass på minnebrikken.

Ørepropper. For deg som sover lett om natten. 

Snacks. Nøtter, sjokolade etc.

TIPS: Hvis du reiser med fly: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-texjakke/bukse.

bottom of page