top of page

                 Kajakkurs

Opplev Fellesskapet

Kompetanseutvikling i fokus

I et voksende kajakkmiljø har Rana Spesialsport et stort nettverk av guider 
med bred kompetanse.
Vi tilbyr flere typer kurs. Se på vår kursoversikt for å finne kurs som passer deg. Alle kursene settes, i tillegg til allerede oppsatte kurs, opp på forepørsel.


Vi tilbyr følgende kurs i regi av Norges padleforbund i 2023:

- Introkurs Kajakk
- Grunnkurs Hav
- Teknikkurs Hav
- Aktivitetslederkurs Hav

I tillegg tilbyr vi rullekurs, oppfriskningskurs, kurs i bruk av grønlandsåre og kurs i bølgepadling. De siste gir ikke våttkort, men likevel ferdigheter som vil gi deg enda mer moro i kajakken.

NPF Grunnkurs havkajakk

16 timers grunnkurs der du lærer mye grunnleggende om bruk av kajakk, redningsteknikker dersom noe skulle gå galt, vurdering av vær og vindforhold, turplanlegging og rett og slett blir en bedre havpadler.Nødvendig utstyr som kan leies: Båt, åre, tørr- eller våtdrakt+ sko, spruttrekk, vest, hette, hansker.

Praktisk informasjon, priser og link til påmelding finner du ved å klikke på datoen. Padleforbundets info om kurset finner du her

Introkurs

Introduksjonskurs i havkajakk for deg som har lite eller ingen erfaring i kajakken. Grovplan for kurset finner du på padleforbundets nettsider, men vårt kurs er utvidet med grundig kamerat- og egenredning samt turplanlegging med vurdering av vær og vind. Svært populært blant bedrifter og større grupper.

NPF Teknikkurs havkajakk

Velkommen til NPF teknikkurs hav. Her lærer du litt mer om sikkerhet, teknikk og behandling av kajakkutstyret slik at du kan padle sammen med venner og utforske livet på havet med en god ballast innenfor teknikk og sikkerhet. Kurset varer i 16 timer og gir nødvendig kompetanse for å bevege seg på havet også når det blåser opp, når havtåken siger inn eller når du plutselig befinner deg i et ukjent område. Kvalifikasjonskrav: Grunnkurs hav.

Aktivitets-lederkurs

Innhold NPF Aktivitetslederkurs

Krav til deltakelse: 

  • Grunnkurs 

  • Teknikkurs

  • Beherske kamerat- og egenredning

  • Gruppeoversikt

  • Kunne navigere i skjermet farvann

  • Bør ha grunnleggende førstehjelpskurs

Varighet: ca 16 timer fordelt på 2 dager.

Rullekurs

Rullekurs for deg som ønsker å lære deg din første rulle og du som behersker ruller med åre og ønsker å håndrulle eller rulle med avslutning fremover..  

Selve kurset består av små økter på land og mye trening i vann. Vi jobber til enhver tid i par der den ene sikrer mens den andre øver på rullene sine. Dersom du får til rullene lett, lærer vi deg selvsagt mer kompliserte varianter etter hvert, men hovedmålet er å få til en god og trygg standardrulle, gjerne til begge sider.

Vi anbefaler alle å bruke egen båt og eget utstyr da det er dette du bruker til daglig, men hvis båten din er helt håpløst lite rullbar er det selvsagt mulig å leie utstyr av oss. 

Nødvendig utstyr: Båt, åre, tørr- eller våtdrakt+ sko, spruttrekk, vest.
Anbefalt utstyr: Hette, dykkemaske, hansker,noe varmt å drikke, en sjokoladebit eller noe å pakke i munnen.Årepose.


 

bottom of page