top of page

Oksskolten

Nord-Norges tak

Oksskolten ruver i Okstindmassivet mellom Korgen i vest, Spjeltfjelldalen i øst og Røssvatnet i sør. Det har en høyde på 1 916 meter over havet og er det høyeste fjellet i Nord-Norge.

Vi starter ved Kjennsvatnet ca 1,5 times biltur fra Mo i Rana. Turen starter med 1-1,5 timers fottur med god stigning. Vi tar oss frem til Auste Okstindbreen hvor vi tar på oss stegjern, sele og isøks og går i taulag over breen.

Dette er en nydelig tur over blåisen. Turen fortsetter deretter til fots opp til Oksskolten, Nord-Norges høyeste fjell, med sine 1916 moh.

Du må være i god form og klare å være i fysisk aktivitet i flere timer.

Varighet: ca 7-10 timer med utgangspunkt Kjennsvatnet.

Oppmøte kl 09.00: Kjør anleggsveien fra Umskardet til Kjennsvatnet. Ta av ved skilt merket Leirbekkhaugen - Okstindan. Her parkerer vi bilene, hilser og leverer ut utstyr slik at vi trygt kan krysse breen.

 

Med på turen: Klær etter værforhold. Været kan skifte raskt i området. Vindtett yttertøy og varmt mellomlag er et must. Hansker/votter, lue/buff. Gode fjellsko som går over ankelen. Dagtursekk med plass til eget utstyr, sele, hjelm, stegjern og isøks. Lite sitteunderlag. Rikelig med mat og drikke. Gnagsårplaster, solbriller og solkrem. 

Bindende påmelding.


Med forbehold om minimum 5 deltagere. Ved kansellering av tur, vil innbetalt beløp bli refundert i sin helhet.

Dersom dere ønsker kan dere bestille overnatting på DNTs hytte ved Kjennsvatnet i tilknytning til turen: https://htf.dnt.no/kjensvasshytta/

Tilgjengelige datoer:

      (Klikk for påmelding)

                                    

image4
IMG_3215
IMG_3166
IMG_0009
bottom of page