top of page

      Kajakkturer

Opplev Fellesskapet

Glede, natur, mestring og friluftsliv. Sammen!

 
I et voksende kajakkmiljø har Rana Spesialsport et stort nettverk av guider 
med bred kompetanse.

I 2023 vil Rana spesialsport sette opp et bredt spekter av kajakkopplevelser. 
Helgeland padlesymposium, turene under Trænafestivalen og våre turer sammen med Hvitserk er definitivt de største, men vi setter også opp turer over en eller flere dager flere steder på Helgeland, vi kjører korte totimersturer på Mo og i Mosjøen og syr sammen turer på bestilling fra dereØnsker du en tur tilpasset deg og din gruppe, ta kontakt med oss.

Velkommen!
 

8-14.Juli

Vårt mest sammensatte program og en absolutt høyda

Kajakkpadling under Trænafestivalen

Træna er, i våre øyne, Europas vakreste padleparadis. Hundrevis av øyer, det mektige storhavet og majestetiske fjell skaper en fantastisk ramme rundt padleopplevelsen.

Under festivalen padler vi døgnet rundt med ulike kurs, morgenturer, dagsturer og midnattssolturer tirsdag til søndag. I løpet av seks dager leverer vi et variert program med turer som passer for alle ønsker og behov. I år kjøres alle kajakkaktivitetene fra festivaløya Husøya. Se i prislista hvilken tur eller hvilke aktiviteter som passer for deg.

Mer info om alle våre kurs og turer under festivalen finner du på påmeldingssidene nedenfor.

Guidede turer Mo i Rana

I nærheten av Mo i Rana tilbyr vi bypadling for grupper og bedrifter hele året. Vi kan padle langs land og foreta en kulturhistorisk bypadling eller vi kan flytte oss 10-15 minutter ut av sentrum for å få en fullverdig naturopplevelse. Hva ønsker du deg? I juli kjører vi også faste turer for turister/privatmarkedet.

Guidede turer Mosjøen

17927738398459669.jpg

Guidede turer fra Onøya

Vi arrangerer i år flere helt fantastiske turer for turist-, gruppe- og det lokale privatmarkedet med utgangspunkt på Onøy. Klikk på knappene nedenfor for å få vite mer om disse. Noen av våre virkelig store opplevelser!

Guidede turer fra Buneset

Vi arrangerer også flere  flotte turer for turist-, gruppe- og det lokale privatmarkedet med utgangspunkt på Buneset like ved Tonnes. Klikk på knappen nedenfor for å få vite mer om disse. En av våre mest spennende nyvinninger!

Guidede turer fra Helgelandsidyll

Som ovennevnte turer, men denne gangen fra Helgelandsidyll på Rangsundøy og inkludert fjelltur til Rødøyløva. Mulighet for valg av selvhushold og ulike overnattingsmuligheter!

Padletur rundt Aldra og Hjarthelleren

Padleturen rundt øya Aldra byr en flott utsikt mot Aldersundets majestetiske fjellheim og deler Helgelandskystens øyrike. Den lengste padledistansen er tilbakelagt når vi går i land på Hjart, som ligger på sørsiden av øya. Etter en god pause med mat og bålkos,  beveger oss videre til fots i urørt og trolsk terreng til Hjarthelleren. Turen til fots er på ca 2,5 km tur/retur og ofregår i til dels ulendt terreng.

Hjarthelleren er ei romslig havgrotte som bærer preg av å være lite besøkt. Grotten er tildels opplyst av dagslyset, men innerst er det behov for lykt. Helleren ligger ca 90 meter over havet, og er ca 100 meter lang/dyp. Etter gåturen sjøsetter vi kajakkene og krysser over Aldersundet til fastlandet.

Helgeland Padlesymposium 8.-11.juni

Vårt mest sammensatte padleprogram i løpet av sommeren. FInner i år sted på Herøy. Gled deg!

Vi starter fra Herøy Caravan på Tenna og padler nordover gjennom Tennsundet.

Videre padler vi til Øksningan og returnerer til Tenna gjennom Herøysundet. Vi finner vakre stoppesteder underveis, og legger opp til en god lunchpause hvor dere kan nyte medbragt matpakke.

Turen er ca 22 km og beregnes å ta ca 7 timer.

Nivå: Moderat. Bør ha padlet noe tidligere.

Settes opp som gruppetur på forespørsel.

Fra og med 2023 kjører vi turer på forspørsel fra Seløya i Herøy kommune

Settes opp som gruppetur på forespørsel.

I samarbeid med Meløy Adventure og Støtt brygge kjører vi i 2023 flere firedagersturer til vakre Støtt. 3-retters middager, Rødøyløva, padling, overnatting og kos i bøtter og spann. Rett og slett en helt fantastisk tur!

Foreløpige datoer: 29.juni.-2.juli og 13.-16.juli. Løp og kjøp!

I nærheten av Mosjøen tilbyr vi bypadling for grupper og bedrifter hele året. Vi kan padle langs land og foreta en kulturhistorisk bypadling eller vi kan flytte oss 10-15 minutter ut av sentrum for å få en fullverdig naturopplevelse. Hva ønsker du deg? I juli kjører vi også faste turer for turister/privatmarkedet.

IMG_0093
IMG_0020
IMG_0097
IMG_0167
IMG_0398
IMG_0396
IMG_0392
IMG_0346
IMG_0379
IMG_0339
IMG_0242
IMG_0224
IMG_0289
IMG_0256
IMG_0236
IMG_0293
IMG_0251
IMG_0257
IMG_0156
FullSizeRender
bottom of page